În perioada în care școlile au fost închise, mulți copii au continuat să învețe online de la profesorii care au făcut în toată această perioadă meditații, spune Oana Moraru, fondator al școlii Helikon și consultant educațional.

sondaj

„S-a făcut în studiu. În România, 60% dintre copii se meditează și se meditau înainte de pandemie ca să-și asigure trecerea prin examen”, a declarat ea în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. În timpul vacanței forțate, acestora li s-au adăugat alte câteva procente de copii ai unor părinți „care au băgat mâinile adânc în buzunare și au încercat să îi salveze de la statul pasiv acasă.”

„Am colege de facultate care câștigă mai bine din statul acasă, din meditații. Unele fizic și multe online”, a povestit Oana Moraru. „Profesorul de la clasă muncește, că nu e ușor să ții meditații. Nu e de blamat. Ce e de blamat e că în România sistemul de meditații nu este complementar, cum este în toată lumea, ci suplinește, înlocuiește, accelerează, fundamentează sistemul de educație” – a spus Oana Moraru pentru Republica.ro

Întrebată dacă nu ar trebui găsită o cale pentru a reglementa meditațiile, Oana Moraru a răspuns că trebuie găsită în primul rând o cale de a reforma sistemul de educație.

„Hai să reglementăm sistemul de educație până să reglementăm meditațiile. Unde e voința politică, unde e transformarea, unde e reforma, unde e revoluția că asta ni s-a promis? Unde e viziunea? Sigur că lumea se duce ca pe o bărcuță de salvare la profesorul X sau Y. Poți să blamezi oamenii că încearcă să găsească căi de supraviețuire când restul sistemului se prăbușește și ei nu au putere asupra lui? De ce să blamezi efectul?”

 

 

Sursă foto – dw.com