Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", se vaccineaza impotriva virusului gripal A/H1N1, la Bucuresti, vineri, 28 noiembrie 2009. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO.

După ce Israelul a decis ca persoanele care fac un test serologic și dovedesc că au dobândit anticorpi trecând prin boală să obțină Certificatul Verde, doctorul Adrian Streinu-Cercel, senator PSD, solicită ca și țara noastră să adopte acest model.

sondaj

De altfel, Streinu-Cercel a explicat că a propus acest lucru, dar partenerii de discuție nu au acceptat.

Noi vorbim și ei fac”, a declarat, miercuri, la B1 TV, Adrian Streinu-Cercel, în emisiunea lui Tudor Barbu.

„Noi, specialiștii, am expus acest punct de vedere și am spus că oamenii noștri au și ei dreptul, cei care au trecut prin boală, să meargă la medicul de familie să facă acest test. Se face ușor. N-a fost acceptat de partenerii de discuție”- a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

La începutul pandemiei, a fost luat în calcul un model. Nu s-a dorit modificarea acestui model, ținându-se cont de acestei realități” – a explicat el.

Jerusalem Post a anunțat că israelii vor putea, în premieră, să obțină Certificatul Verde, dacă vor efectua un test de anticorpi Covid-19.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Adrian-Streinu-Cercel-184559196587050