Sedință tensionată la PNL – Liberalii vor negocia și cu PSD, și cu USR. Motreanu către Cîțu: Dragă Florin, tu ești cauza problemelor

Înainte de a demara negocierile cu PSD și USR pentru formarea unui Guvern majoritar, liberalii au făcut terapie de grup. Președintele PNL, Florin Cîțu care se opune dorinței lui Klaus Iohannis de a aduce PSD la guvernare, a încercat să încurajeze organizațiile PNL de a susține refacerea Coaliției cu USR. Ședința care a durat aproape trei ore a fost una destul de tensionată, iar liderii liberali și-au spus fiecare punctul de vedere. Florin Cîțu nu a scăpat de critici, Dan Motreanu spunându-i că este sursa tuturor problemelor. Ciprian Ciucu a spus că nu vrea o colaborare cu PSD, iar liderii filialelor din Ardeal nu au vrut să audă de USR.

Declarațiile lui Florin Cîțu

  • Mandatul e foarte clar, de a negocia cu forțele democratice și cu USR, și cu PSD
  • E important să depășim această criză.
  • Nu avem o discuție despre premier. La negocieri vom merge cu propunerea ca premierul să fie al PNL.
  • PNL nu se ferește, mergem la aceste negocieri si vom spune clar că premierul trebuie să fie liberal.
  • Întrebat dacă PSD e altul decât cel de la OUG13 – Nu vom modifica nimic din ce am susținut tot timpul, o guvernare liberală. Reformele sunt toate în PNRR. Îi asigur pe români că orice guvernare vom face nu vom abandona de la obiectivele noastre.
  • Președintele este cel care desemnează premierul. PNL poate să meargă cu o propunere, dar desemnarea vine de la președintele României.
  • Mâine voi contacta liderii politici pentru negocieri.

Discuțiile din interiorul partidului au fost destul de tensionate. Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, s-a declarat împotriva unei coaliții cu PSD. „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă ale USR și AUR împotriva noastră în doi ani. Eu nu deschid ușa unui ministru PSD”, a spus el.

La rândul său, Dan Motreanu i-a reproșat lui Flori Cîțu că el a generat toate problemele. „Dragă Florin tu ești cauza problemelor”, i-a spus el premierului demis, pledând pentru o alianță cu USR

Lăsați echipa de negociere sa meargă, să negocieze și să vedem ce rezultat vor avea. Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem. Lipsa de fermitate față de cei care ne fac albie de porci de la tribuna Parlamentului. Eu cred că greșim foarte mult. Trebuie înțeleasă democrația de partid”, a spus Emil Boc, după ce Alina Gorghiu s-a arătat revoltată că partidul își „devorează liderii”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pnl.ro