Corina Atanasiu, propusă de USR la Ministerul Educației – Cred că un salariu de profesor n-ar trebui să fie sub 2000 de euro

Corina Atanasiu, propusă pentru a conduce Ministerul Educației, a fost audiată în comisia pentru învățământ din Camera Deputaților. Ea a declarat că, din punctul său de vedere, un salariu de profesor n-ar trebui să fie sub 2000 de euro. După o ședință care a durat aproape 3 ore, ea a primit aviz nefavorabil cu 17 voturi împotrivă, 10 pentru și 11 abțineri.

„Cred că un salariu de profesor n-ar trebui să fie sub 2000 €, ar fi un minim de respect și de apreciere pentru niște oameni care au în față o muncă dificilă și o muncă de o sensibilitate și de o delicatețe o deosebită și nu în ultimul rând cu o mare, mare responsabilitate pe umeri. Dacă creștem salariile cadrelor didactice probabil că vom fi capabil să atragem cei mai buni absolvenți că din universitățile noastre către cariera didactică și însoțite aceste salarii de alte măsuri compensatorii, să convingem acești absolvenți să meargă în țară, în sate, acolo unde școlile au cea mai mare nevoie de profesori foarte bine pregătiți și foarte eficienți”- este declarația Corinei Atanasiu.

 

 

Sursă foto – dw.com