Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit până în 2023. Se pregătește de prezidențiale?

Mircea Geoană afost numit secretar general adjunct al NATO la data de 17 octombrie 2019, ar fi trebuit să se întoarcă de la post în 2022. Prin decizia secretarului general al NATO însă, mandatul său va fi prelungit până în 16 octombrie 2023.

Mircea Geoană este românul aflat în cea mai înaltă poziție într-o organizație internațională, și prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă înalta funcție de secretar general adjunct al NATO.

În octombrie 2019, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunea că „sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO”. „Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”.

Întrebat la Antena 3 dacă, după finalizarea mandatului, ia în considerare o carieră politică în România, Mircea Geoană a oferit următorul răspuns: „Nimic nu durează o viaţă. În primul rând, cât sunt la NATO, nu am voie și nici nu vreau. Este prematură orice discuție. (…) După un job de acest gen, sunt atât de multe oportunități de a face lucruri interesante în viață. Nu voi face niciun comentariu referitor la politica românească, o urmăresc, am opinii, dar nu fac niciun fel de comentariu pe acest gen. O să discutăm mai aproape de finalul mandatului meu.”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/mircea.geoana/photos