Creşte numărul îmbolnăvirilor în rândul elevilor. Peste 100 de şcoli au fost închise deja şi aproape 300 de mii de elevi învaţă în regim online. Părinţii acuză că raportările la DSP nu se fac corect, iar situaţia este, de fapt, mult mai gravă! De teama COVID, mulţi îşi ţin copiii acasă.

sondaj

Mai bine de 80 la sută dintre şcolile din Capitală au clase suspendate din cauza îmbolnăvirilor. Mulţi părinţi, cuprinşi de panică, au ajuns deja să ceară cursuri exclusiv online. Măcar pentru o perioadă.

”O să trebuiască să mai stam şi pe acasă. Este şi puţină teamă, nu putem să spunem că suntem liniştiţi.”

”Așa cum cresc cazurile mai ales în fiecare zi în București, există teamă…”

Clasele de gimnaziu şi de liceu sunt cele mai afectate. 10 şcoli sunt închise doar în Bucureşti pentru că mai bine de jumătate dintre clase au înregistrat îmbolnăviri. Doar în Capitală sunt peste 2600 de clase suspendate şi aproape 4 mii de elevi infectaţi cu Covid-19. De la o zi la alta, creşte numărul infectărilor şi în rândul cadrelor didactice. Iar asta dă peste cap şi mai rău orele.

Tot mai mulţi părinţi acuză faptul că raportările infectărilor din şcoli nu sunt reale. Această mamă povesteşte că reprezentantul DSP care a sunat-o nu a vrut să scrie în documente că fiul ei a luat virusul de la colegii de clasă.

”A inceput domnul să mă întrebe: A fost la vreo nuntă? Nu. S-a infectat la şcoală. A fost la vreun botez? A fost în mall? Nu! S-a infectat la şcoală.

Bine, atunci eu o sa trec sursă de infectare comunitară…

Nu! S-a infectat la şcoală! Chiar nu va interesează ce şcoală este?

Da, bine, spuneţi şcoala…”

Aproape 13 mii de elevi sunt infectaţi la nivel naţional, iar asta înseamnă că, în total, 278 de mii de copii învaţă acum online. Intenţia de vaccinare este în continuare foarte scăzută.

 

 

Sursă foto – dw.com