Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat, miercuri seară, că nu este cazul să fie interpretate declaraţiile preşedintelui, după ce şeful statului a declarat că ”USR a abandonat guvernarea. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să îşi dărâme Guvernul”. ”Dacă domnul preşedinte nu are altă soluţie decât Florin Cîţu probabil că are şi varianta de susţinere politică a unui astfel de premier”, a afirmat Cioloş.

sondaj

”Nu cred că este cazul să interpretăm noi, să ne punem acum să citim în stele oare ce a vrut să spună preşedintele sau nu. Preşedintele cred că poate să spună foarte clar care este opinia sa”- a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Dacian Cioşoş, întrebat despre declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la refacerea coaliţiei cu USR.

Cioloş crede că şeful statului ar trebui să joace rolul de mediator şi să caute soluţii, nu să le elimine.

”Ne-am fi dorit să avem aceste consultări mai repede pentru ca dânsul să ne spună care sunt soluţiile pe care le vede (…) Dacă domnul preşedinte care l-a susţinut pe Florin Cîţu şi la preşedinţia PNL nu are altă soluţie decât Florin Cîţu probabil că are şi varianta de susţinere politică a unui astfel de premier. Noi ne-am lecuit cu Florin Cîţu ca premier”- a mai declarat Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că va putea lucra cu Florin Cîţu ca preşedinte al PNL, dar ca premier este nevoie de calităţi pe care Florin Cîţu nu le are.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dacianciolos