OMV Petrom, unul dintre cei doi mari producători de gaze ai României, dar și un important furnizor pe piața locală, importă în această lună gaze din Bulgaria.

sondaj

Petrom importă gaze din Bulgaria în luna octombrie, iar gazul este destinat consumului pieței interne, potrivit unor surse din piața de energie.

Potrivit datelor ENTSO-G, azi, importurile fizice au crescut în ultimele zile prin acest punct, ajungând la nivelul de 17 GWh. La ora redactării acestei știri, și datele operatorului rețelei naționale de gaze, Transgaz, arată importuri prin punctul Ruse-Giurgiu, de doar 700.000 de metri cubi pe zi însă – circa 7,4 TWh.

Potrivit surselor media, Petrom importă gaze de la un trader – nu am aflat sursa gazelor, daca este doar rusesc sau și azer, iar compania petrolieră a rezervat capacitate pe conductă pînă la finalul acestei luni, lucru confirmat și de datele ENTSO-G, care arată o capacitate fermă rezervată, de 6,5 GWh pe zi, până la finalul acestei luni. Nu se știe ce se va întâmpla însă după 1 noiembrie – nu există capacitate rezervată pe această conductă, până acum.

 

 

Sursă foto – energy