Claudiu Târziu, copreședinte AUR, derapaj grav la tribuna Parlamentului – Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele

Claudiu Târziu, copreședintele AUR, l-a amenințat marți de la tribuna pe Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, spunându-i ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”.

În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că ”Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, referindu-se la acuzații venite din sală. Membrii mișcarii legionare au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România în perioada interbelică.

Târziu, susține că nu are simpatii legionare. Dar el s-a fotografiat în iulie 2016 cu Șerban Suru, șeful Mișcării Legionare, și a participat la o conferință organizată de acesta din urmă. Evenimentul se intitula: „Prigonirea Legionarilor de regimul comunist – trecut și prezent!”.

Alexandru Muraru a criticat constant AUR, acuzându-i pe liderii partidului de extremism, xenofobie și antisemitism. Mai mult, Muraru a transmis partenerilor externi ai României o scrisoare în care acuza USR că s-a aliat cu AUR, pe care îl califica drept partid extremist.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/claudiu.tarziu/photos