Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației – Scăderea notei la purtare este posibilă pentru elevii care nu poartă masca la școală

Profesorii pot sancționa elevii care nu poartă masca la ore, prin scăderea notei la purtare, după cum a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, la digi24.ro: „Nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă”.

Întrebat ce face un profesor în situația când elevii nu vor să poarte masca, secretarul de stat a spus că „există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune”.

Moderator: Vorbeam cu un profesor care îmi spunea că elevii de clasele a XI-a și a XII-a nu vor să poarte mască, pentru că nu vor. Ce poate face un profesor într-o astfel de situație?

Sorin Ion: Dacă nu respectă regulile, atunci copiii pot fi sancționați. Acum eu știu cât le pasă…

Moderator: Cum?

Sorin Ion: Există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune.

Moderator: Poate fi dat afară din clasă? Poate fi scăzută nota la purtare? Care este soluția profesorului în această situație?

Sorin Ion: Din păcate sau din fericire, pentru că nu sunt adeptul sancțiunilor, nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor. Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare.

 

 

Sursă foto – cnn.com