Conducerea Primăriei Iaşi a anunţat, joi seară, că nu a aprobat marşul Iaşi Pride 2021 programat pentru vineri şi că va reanaliza oportunitatea organizării evenimentului după 14 octombrie, când se finalizează pelerinajul religios de la Catedrala Mitropolitană.

sondaj

„Respectăm Constituţia României şi prevederile europene referitoare la drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor. Respectăm solicitările Asociaţiei Rise Out, dar şi miile de mesaje şi solicitări ale ieşenilor care nu sunt de acord cu mişcarea LGBTQ. Până la această oră, Primarul Municipiului Iaşi nu a aprobat un marş LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie. Joi a fost din nou solicitată cererea, în condiţiile trecerii Municipiului Iaşi în scenariul roşu pandemic”- se arată într-un comunicat transmis joi seară de conducerea primăriei ieşene.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au transmis un mesaj înainte de marșul LGBT programat vineri, la Iași. „Chipul păcatului contra firii se propagă pe străzi, iar în fața păcatului răspunsul este pocăința”- susțin ierarhii.

Totodată, conducerea primăriei susţine că în 1 octombrie este o manifestare religioasă importantă ortodoxă, iar pentru a evita orice posibil incident, primarul Municipiului Iaşi consideră că nu este potrivit să se organizeze un marş LGBTQ.

Asociaţia Rise Out anunţase că va organiza, vineri, marşul Iaşi Pride, acţiunea fiind autorizată de Primăria Iaşi, în timp ce reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţineau că pe străzile Iaşiului se propagă „chipul păcatului contra firii”.

 

Sursă foto – basilica.ro