Dacian Cioloș – Suntem dispuși să propunem un premier. Nu-mi pun acum problema să fiu eu

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat miercuri că nu îşi pune problema să fie premier, deoarece are responsabilităţi în Parlamentul European, iar în cazul în care va câştiga preşedinţia USR PLUS doreşte să se ocupe de partid. Însă el spune că USR PLUS este dispus să propună un prim-ministru.

„Sunt multe variante cu premierul. Noi am spus că dacă PNL nu are altă variantă decât Florin Cîţu – şi cum noi nu putem lucra cu Florin Cîţu – noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier.

Eu nu am făcut-o la mişto, nu am făcut-o să glumesc. Important e să existe încredere între parteneri, că putem lucra în echipă. Pentru că posturi de responsabilitate politică şi în coaliţie sunt mai multe.

Chiar dacă noi, să zicem, am avea premierul, sunt multe responsabilităţi şi de Senat şi Camera Deputaţilor, în Parlament. Şi Parlamentul are un rol esenţial în funcţionarea unei coaliţii, nu doar guvernul.

Am fost premier, dar acum nu îmi pun problema asta, nu. Eu am responsabilităţi în Parlamentul European, am un mandat acolo. Acum am candidat şi la preşedinţia partidului şi dacă voi câştiga mă voi ocupa de partid. Deci nu e vorba despre mine aici”- a spus Dacian Cioloş pentru Europa FM.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dacianciolos