Studenții nevaccinați de la UMF Iași sunt obligați să se testeze săptămânal, pe cheltuiala proprie

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) a luat decizia să condiționeze accesul la activitatea didactică în format față în față în noul an universitar, care începe luni, 27 septembrie, de vaccinarea anti-COVID, trecerea prin boală sau testarea PCR/ antigen. Studenții care refuză să se vaccineze vor fi testați săptămânal, urmând să suporte costurile.

Rectorul, prof. dr. Viorel Scripcariu, susține că nu este vorba despre o obligativitate de vaccinare, fiindcă „nu putem impune noi asta, este libertatea fiecărui individ”, dar că cei care nu vor să se imunizeze au ca alternativă testarea.

”Aceasta se va organiza săptămânal: studenții nevaccinați vor face un test RT-PCR în fiecare zi de luni sau două teste rapide antigen, marți și vineri. Teste pe care le vor plăti din propriul buzunar.”

„Noul an universitar va începe cu prezență fizică, respectând condițiile impuse de nivelul pandemic, dar și condițiile care vor fi stabilite la nivel național de INSP. Vom începe în format fizic și pentru că beneficiem de faptul că marea majoritate a studenților noștri sunt vaccinați, dar chiar și așa, vor respecta exact normele de protecție sanitară care sunt impuse la momentul de față”- a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/UMFGrigoreTPopaIasi