”România educată” se amână pentru anul viitor

Noua lege a Educației, bazată pe proiectul prezidențial „România Educată”, a fost amânată pentru anul viitor, a anunțat vineri seară ministrul Sorin Cîmpeanu.

Inițial, proiectul legislativ era anunțat pentru această toamnă. Declarațiile au fost făcute la finalul unei ședințe de Guvern dedicată Educației, care a avut loc vineri seară de la ora 18:30, în format online. Pe agenda ședinței de guvern au figurat patru proiecte normative pe educație, dintre care trei sunt abia în primă lectură.

Ministrul Educației a spus că termenul până la care Guvernul trebuie să prezinte un proiect de lege este 31 decembrie 2021, potrivit proiectului de hotărâre de Guvern prezentat azi în primă lectură în ședința Executivului.

În Memorandumul aprobat de Guvern pe 14 iulie, în prezența președintelui Klaus Iohannis, prin care Cabinetul Cîțu și-a asumat implementarea conform planului a proiectului România educată, termenul pentru pachetul legislativ era 1 octombrie.

De asemenea, ministrul a mai anunțat că în loc de termenul actual de consultări, care s-ar încheia în luna noiembrie, noul termen pentru această nouă rundă de consultări pe viitoarea lege a Educației ar fi 31 mai.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis