Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a comparat, luni seară, situaţia epidemiologică de acum cu cea din martie-aprilie când era ministru şi crede că oficialii ar trebui să ceară ajutorul ţărilor europene, după ce România a raportat cel mai mare număr zilnic de decese de coronavirsus.

sondaj

”Vă mai amintiți vria din Martie-Aprilie când Dr. Andreea Moldovan și cu mine eram la Ministerul Sănătății și încercam să gestionăm dezastrul?

Situația părea gravă, nu-i așa? Chiar era.

Ne uitam atunci cu toții la doi indicatori atunci:

  1. incidența
  2. numărul și gradul de ocupare al paturilor ATI

Haideți să vedem cum stăteau lucrurile atunci și cum stau acum:

𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞:

  1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi;
  2. 1400-1600 paturi ATI pentru pacienții Covid19, aproape toate ocupate.

𝐀𝐒𝐓𝐀̆𝐙𝐈:

  1. Nu mai departe de mâine vom depăși deja 6.000 de cazuri / zi
  2. Conform datelor oficiale, la nivel național avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în București niciunul.

Și totuși, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîțu la Vama Veche. Bravo!

“Targetul de 1.600 paturi” repetat papagalicește pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS.

După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi untem pe locul 1 în Europa și pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice.

Din fericire – și asta este singura veste bună in acest context – celelalte țări europene vor trece mult mai ușor prin acest val decât noi – o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat și ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm!” – a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/VladVoiculescu.ro/posts/426060652284112