Premierul Ungariei solicită UE să acorde statelor membre toate drepturile legate de migrație

Prim-ministrul maghiar, Viktor Orbán, a declarat miercuri, în cadrul celui de-al 16-lea Forum Strategic Internațional Bled, că singura soluție pentru rezolvarea problemei migrației în Uniunea Europeană este acordarea tuturor drepturilor legate de această decizie statelor membre, conform HungaryToday.

Ungaria nu acceptă migrația ca o soluție la provocările demografice, deoarece migranții, „toți musulmani”, schimbă identitatea culturală a Europei, a spus Orbán.

Acesta a continuat spunând că, în timpul crizei migrației din 2015, maghiarii au fost primii care au subliniat că abordarea UE față de migrație ar putea distruge cultura europeană. Prim-ministrul a menționat că, pe atunci, poziția sa a fost că migrația necontrolată ar putea duce la terorism și dificultăți sociale pentru care UE nu era pregătită. „Migrația trebuie oprită”, a spus Orbán.

El a adăugat că UE s-ar putea confrunta cu o altă criză migrațională, ca urmare a evoluțiilor recente din Afganistan.

„Singura modalitate de a împiedica dispută privind migrația să distrugă unitatea UE este ca UE să restituie toate drepturile statelor naționale pe această temă”, a continuat premierul Ungariei.

„Dacă îi invităm pe alții din afara Europei, asta va schimba identitatea culturală a Europei. Credem doar că…politica tradițională a familiei creștine ne poate ajuta.”

Orbán a mai spus că, în ceea ce privește migrația, experiența țărilor care au trăit sub ocupație musulmană de-a lungul istoriei lor, precum Ungaria, a fost „mai relevantă” decât experiența altor țări: „Pentru că migranții care vin acum sunt toți musulmani.”

Forumul Strategic Internațional din acest an, desfășurat în Slovenia, se concentrează pe viitorul Europei, redresarea economică în urma pandemiei coronavirusului și extinderea UE.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – HungaryToday