Lucian Bode, ministrul interimar al Justiției – Voi aviza Planul Național de Investiții Anghel Saligny

Lucian Bode, ministrul interimar al justiției, a susținut joi prima conferință de presă de la preluarea mandatului. Bode, care este și ministru al afacerilor interne, a declarat că va aviza programul Anghel Saligny, cel care a băgat coaliția în criză.

„Am acceptat să preiau interimatul pentru maximum 45 de zile, mânat de dorința de a face ca această structură fundamentală în arhitectura statului român să funcționeze. Sunt un om al dialogului, al echilibrului și am venit aici cu încredere. Cunosc o parte din problematica Ministerului Justiției din perspectiva unor proiecte comune”- a transmis Lucian Bode, ministrul interimar al justiției, în prima conferință de presă. Bode a numit apoi prioritățile sale ca ministru al justiției.

„În primul rând, în ceea ce privește planul național de investiții Anghel Saligny, acest proiect a fost dezbătut în primă lectură, în urmă cu trei săptămâni în Guvern, și așa cum rezultă din primele discuții pe care le-am avut cu specialiștii, cunoscând subiectul în linii mari, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării și cu siguranță voi aviza acest proiect”– a transmis Lucian Bode. Programul „Anghel Saligny” privind alocarea de fonduri în valoare de 50 de miliarde de lei comunităţilor locale se află la originea scandalului din coaliţie care a culminat cu demiterea lui Stelian Ion.

„De asemenea, vreau să lămurim un lucru, apropo de modul în care se avizează proiectele la Ministerul Justiției și nu numai. Procedura de avizare este de natură tehnică și așa trebuie să rămână. Să se pronunțe strict pe legalitatea actelor, despre oportunitatea unui program sau măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate atunci când construiești programul de guvernare. Subliniez, Ministerul Justiției se va pronunța de fiecare dată pe legalitatea unui proiect, și nu pe oportunitate”- a mai spus el.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/lucianbode.ro