Péter Jakab, președintele partidului de opoziție Jobbik -Actualul conducător al Castelului Buda a abandonat toate valorile pe care Sfântul Ștefan le reprezenta odată. Acum o mie de ani, regele a ales Occidentul și Europa

Péter Jakab, președintele partidului de opoziție Jobbik, a cerut vineri fondarea unui nou stat înrădăcinat în cooperare, într-un discurs care comemorează sărbătoarea națională din 20 august, relatează DailyNews Hungary.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Jakab a spus că a fost creată o „nouă unitate națională”, prin cooperarea politicienilor de opoziție.

„Conservatorii și liberalii, politicienii de dreapta și de stânga din Budapesta și din zonele rurale se luptă împreună pentru ca această țară să poată lăsa în urmă calea sărăciei și a fricii și să găsească calea libertății și prosperității”, a spus acesta.

Referindu-se la premierul Viktor Orban, Jakab declara: „Actualul conducător al Castelului Buda a abandonat toate valorile pe care Sfântul Ștefan le reprezenta odată. (…) Acum o mie de ani, regele a ales Occidentul și Europa, a fondat un stat, și nu fundații, și a organizat o biserică și nu o mafie”, a adăugat Jakab. Președintele Jobbik și-a reiterat promisiunea că, dacă partidul său va ajunge la putere anul viitor, Ungaria se va alătura Parchetului European (EPPO) și va înființa un nou birou anticorupție. „Nici o crimă nu va mai rămâne nepedepsită; 2022 – acesta să fie noul început!”, a mai spus Jakab.

 

 

Sursă foto – facebook/com