Ministrul italian al Educaţiei susţine vaccinarea obligatorie a profesorilor. Sunteți de acord cu adoptarea unei astfel de măsuri și în România?

Într-o dispută în desfăşurare despre revenirea copiilor la şcoală în Italia în condiţiile noului val al pandemiei, ministrul italian al educaţiei, Patrizio Bianchi, a susţinut vineri vaccinarea obligatorie a profesorilor, relatează agenţia DPA.

„Nu este o sancţiune, ci o cerinţă de bază a reînceperii cursurilor. Mai presus de orice, această măsură îi va proteja pe cei mai vulnerabili şi va proteja şcoala însăşi”, a subliniat Bianchi într-o scrisoare publicată de cotidianul Corriere della Sera.

Guvernul condus de premierul Mario Draghi a stabilit la începutul lunii august că profesorii trebuie să furnizeze dovada vaccinării anti-COVID-19, să fie testaţi negativ sau să se fi recuperat după o infectare recentă cu coronavirus pentru a preda în noul an şcolar. Cei care refuză riscă să fie concediaţi.

În România, ministerul a decis ca profesorii nevaccinați și care refuză să fie testați nu vor preda fizic, când localitatea depășește pragul de 6 la mie. La nivel național, vaccinarea personalului din învățământ nu a depășit 50%.

 

 

Sursă foto – dw.com