Ministrul Educației – Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, ci vor fi avantaje pentru vaccinați

Sorin Cîmpeanu a afirmat joi, 19 august, într-o conferință de presă, că, odată cu reluarea școlii, nu vor exista restricții pentru elevii sau profesorii nevaccinați împotriva COVID-19, dar vor exista unele avantaje pentru cei vaccinați. Ministrul educației a mai precizat că vineri dimineață se va discuta propunerea de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile să rămână deschise.

„Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Toate ipotezele nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar in mod firesc cei vaccinați vom vedea ce avantaje au cei vaccinați în aceste scenarii”- a spus Sorin Cîmpeanu

Conform ministrului Educației, există propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile să rămână deschise, față de cele de anul trecut, când au existat praguri de 1%, 3% și 6%, în diferite scenarii.

Până acum, știți foarte bine că erau scenariile deja cunoscute, școlile rămâneau deschise până când localitatea atingea pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicarea acestui nivel până la care școlile rămân în totalitate deschise”- a mai precizat ministrul Educației, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

 

 

Sursă foto – dw.com