Proteste în toată Europa împotriva măsurilor care fac vaccinarea obligatorie pentru a putea folosi spaţiile publice

Franţa, Italia, Grecia, Germaia şi Irlanda au înregistrat toate proteste împotriva măsurilor care fac vaccinarea obligatorie pentru a putea folosi spaţiile publice.

Sute de mii de europeni au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa, Italia şi Grecia pentru a demonstra împotriva restricţiilor impuse din cauza pandemiei provocate de virusul Wuhan şi a politicilor obligatorii de vaccinare.

Franța

În Franţa, aproximativ 160.000 de manifestanţi şi-au exprimat furia faţă de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de guvernul de la Paris şi din alte oraşe importante.

Protestatarii sunt supăraţi din cauza unui proiect de lege care obligă francezii să aibă un permis care să arate dovada vaccinării sau un rezultat negativ al testului COVID pentru a intra în restaurante şi alte zone publice.

Legislaţia a fost adoptată vineri de camera inferioară a Parlamentului, dar este încă în dezbatere în Senat.

Italia

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă în toată Italia, de la principalul oraş Torino din nord până la Napoli, în sud.

Manifestanţii sunt, de asemenea, supăraţi din cauza impunerii unui certificat care atestă vaccinarea, dovada recuperării sau rezultatul unui test negativ – pentru a participa la viaţa publică. Protestatarii au scandat fraze precum „Libertate!” şi „Jos dictatura!”

Grecia

În Grecia, aproximativ 4.000 de persoane au protestat în afara Parlamentului grec din centrul Atenei împotriva vaccinărilor obligatorii.

Săptămâna care a trecut a fost marcată de numeroase proteste generate de noile măsuri privitoare la paşaportul de imunitate.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva unora dintre protestatari. Un oficial grec a declarat, pentru agenţia de presă Reuters, că unii dintre manifestanţi au aruncat cu coctailuri Molotov.

Demonstraţii similare au avut loc anterior şi în alte ţări europene, cum ar fi Germania şi Marea Britanie, Irlanda și România.

 

 

Sursă foto –  theguardian.com