Dan Barna – Sunt gata să plec acasă dacă colegii mei din USR – PLUS îmi spun asta prin vot

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna susţine că va pleca acasă dacă colegii săi îi vor spune asta prin vot la alegerile din luna septembrie, explicând că acest lucru nu înseamnă că îşi va da demisia din partid, ci că îl va susţine pe liderul care va fi ales la congres, menţionând că nu are nicio problemă de orgoliu.

Dan Barna a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, de ce este mai potrivit decât Dacian Cioloş pentru funcţia de preşedinte al USR-PLUS.

“Asta cu potrivirea sau nepotrivirea este o decizie pe care din fericire o să o ia colegii noştri din USR-PLUS cu toţii pentru că la USR-PLUS preşedinte este ales prin votul tuturor membrilor. Şi asta e un lucru foarte bun şi dă şi legitimitatea necesară. La argumente pentru o opţiune sau cealaltă, fiecare are propriile sale puncte tari”- a afirmat Barna.

Barna a explicat şi de ce nu a acceptat propunerea lui Dacian Cioloş de a se retrage amândoi din competiţia pentru şefia USR-PLUS.

“Liderii se construiesc greu şi eu cred că e păgubos ca şi eu şi Dacian să ieşim din conducerea USR-PLUS pentru a începe o nouă construcţie, pe de o parte,  iar pe de altă parte, eu sunt gata să plec acasă dacă colegii mei din USR – PLUS îmi spun asta prin vot. (…) Nu îmi dau demisia sau încep să plâng şi mă dau cu fundul de pământ, nici pe departe, rămân în organizaţie, voi susţine liderul care va fi acela, indiferent dacă va fi Dacian sau un alt coleg. Deci nu am niciun fel de problemă de orgoliu sau de felul acesta, dar eu sunt un luptător şi mi se pare că nu e firea mea să mă retrag în faţa unei bătălii. Participi la ea şi e important în egală măsură ca membrii USR-PLUS să aibă toate opţiunile valide pe masă, cu atât va fi mai legitim un astfel de liber în momentul în care el e rezultatul votului într-o competiţie. Dacă ne-am fi retras, oricare coleg ar fi fost să spunem următoarea opţiune ce s-ar fi spus despre el, a, păi da, dar s-a retras şi Barna, şi Cioloş, normal că e Cutărescu”-a transmis Barna.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DanBarnaUSR