Scrisoarea unui profesor către președintele Iohannis – „România Educată” nu se va putea realiza în absența profesorilor performanți. Cine își închipuie că-i va stimula, prin succesive tăieri salariale, vinde fum împachetat

Prof. dr. Laszlo Alexandru, de la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca,  i-a transmis președintelui României o scrisoare deschisă, publicată pe pagina sa de Facebook, prin care îi atrage atenția lui Klaus Iohannis că „România Educată” nu se poate realiza fără dascăli performanți, prin tăieri de sporuri care îi alungă pe profesorii buni din sistem.

„Stimate Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Am urmărit cu interes obiectivele enunțate ieri de Dvs. în programul „România Educată”, prin care urmăriți relansarea învățămîntului românesc. Din păcate, azi, unii colegi, profesori cu doctorat din învățămîntul preuniversitar, îmi semnalează că tocmai li se diminuează salariul cu peste 600 de lei/lună. Este rezultatul aplicării Ordinului Ministrului Educației Nr. 3993/16.06.2021, care prevede retroactiv tăierea sporurilor de doctorat.

Nu e cazul să intrăm aici în detaliile juridice ale acestei chestiuni. Aș vrea doar să subliniez teribila sa inadecvare în calendarul public. Eu unul nu cred că „România Educată” se va putea realiza în absența și împotriva profesorilor performanți din învățămîntul preuniversitar românesc. Cine își închipuie că-i va stimula, prin succesive tăieri salariale, vinde fum împachetat.

În speranța că veți lua la cunoștință, și pe această cale, de ciudățeniile care mai bîntuie prin învățămîntul nostru,

cu stimă,

prof. dr. Laszlo Alexandru” – a scris pe pagina sa de Facebook

 

 

Sursă foto – dw.com