Rezultate la Evaluarea Națională – Elevii școlilor de stat au obținute note mai bune ca elevii de la școlile private

Elevii școlilor de stat din București au obținut rezultate mai bune la examenul de Evaluare Națională decât cei proveniți din unitățile de învățământ particulare.

Elevii „de la stat” au obținut mai multe medii generale de 9,50 și peste decât cei „de la privat”.

Conform datelor centralizate pe site-ul MinisteruluI Educației Naționale, evaluare.edu.ro, cele mai multe note de 9,50 și peste au fost obținute la Colegiul Național „Tudor Vianu”, din București. Astfel, conform datelor centralizate, secţiunea de gimnaziu a Colegiului Tudor Vianu a avut ponderea cea mai mare a mediilor generale de 9,50 şi peste, de circa 80%

De partea cealaltă, Liceul Internațional „Ioanid” a realizat cel mai bun rezultat pentru o unitate de învățământ privată. Ponderea mediilor generale de 9,50 înregistrată la Liceul „Ioanid” este de 50%, mult sub cea de la Colegiul „Tudor Vianu”, de 80%.

La finalul clasamentului, cea mai mică pondere a mediilor generale de 9,50 şi peste din şcolile de stat din Bucureşti incluse în top 10 a fost de 12%. Aceasta în vreme ce în cazul școlilor private ponderea a fost de doar 4%.

În concluzie, elevii școlilor de stat au fost câștigătorii examenului de Evaluare Națională, din acest an, la nivelul municipiului București. Aceștia au obținut cele mai multe medii generale de 9,50 și peste, din totalul elevilor care au participat la Evaluarea Naținală 2021, după cum arată datele de la Ministerul Educaţiei.

 

 

Sursă foto – france24.fr