Premierul Florin Cîțu – Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţinta a fost atinsă. România va vinde un milion de doze de vaccin Pfizer Danemarcei

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că România va vinde Danemarcei un milion de doze de vaccin Pfizer, la preţul de achiziţie. Premierul susţine că ţinta principală – aceea de a elimina pandemia – a fost atinsă, chiar dacă ţintele de vaccinare anunţate în repetate rânduri nu s-au atins.

”Avem contacte cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona. În fiecare zi primim cereri. În Danemarca o să trimitem mai multe. Cred că în acest moment un milion de doze de vaccin în Danemarca” – a anunţat, luni seară, premierul Florin Cîţu.

Acesta a precizat că vaccinul ce se va vinde este Pfizer, iar dozele se vor vinde la preţul de achiziţie.

”Când a fost făcută strategia pentru UE, toate ţările au avut aceeaşi strategie, s-a contractat mai mult pentru că trebia să ajungem şi în acest moment în care videam în alte ţări, şi strategia este să vindem la preţul de achiziţie” –a mai spus premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de campania de vaccinare, având în vedere că ţintele anunţate în repetate rânduri nu au fost atinse, Cîţu a afirmat: ”Am atins cea mai mare ţină. Ştiţi că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţinta a fost atinsă”. 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu