Librăriile Diverta și-au cerut insolvența

Librăriile Diverta, deținute de omul de afaceri Octavian Radu, și-au cerut insolvența, potrivit Ziarului Financiar. Este pentru a doua oară în ultimii 11 ani în care Diverta este afectată de condițiile de piață și își cere insolvența.

Pandemia pune pe butuci pentru a doua oară afacerea Diverta dezvoltată de Octavian Radu. Cu magazinele din malluri închise, compania a înreigstrat anul trecut pierderi, iar datoriile s-au adunat.

„Am rămas fără lichidităţi. Anul trecut, în perioada în care am fost închişi, am pierdut 1,3 mil. euro. Acum ne-am mai revenit, dar nu suficient cât să putem evita insolvenţa. Datoriile sunt prea mari, ajung la 6 mil. euro, către furnizorii de cărţi, de papetărie şi către malluri. Către bănci nu avem datorii“- spune Octavian Radu citat de Ziarul Financiar.

În 2010, lanțul de librării Diverta își cerea insolvența, iar în decembrie 2011 a intrat în perioada de reorganizare în decembrie. Lanțul de librării numără 21 de magazine fizice, majoritatea deschise în malluri, dar și un magazin online.

Diverta este primul retailer de tip department store specializat în piaţa de carte, papetărie şi jucării, înfiinţat în 1999. Cu o reţea de 23 de magazine în toată ţara, Diverta oferă un mix complet de produse, menit să asigure cumpărătorului întreaga gamă de divertisment și dezvoltare personală pentru toată familia.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Diverta