Președintele Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul NATO de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis va participa luni la Summitul Alianţei Nord-Atlantice organizat la Cartierul General al NATO din Bruxelles, informează Administraţia Prezidenţială. La reuniune, liderii aliaţi vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic şi militar al Alianţei, precum şi de actor cu proiecţie la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecţie strategică NATO 2030. De asemenea, este prima oară de la începutul mandatului preşedintelui SUA Joe Biden când va fi prezent la un Summit aliat.

Potrivit agendei publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, la 13.30, ora României va avea loc sosirea preşedintelui Iohannis la sediul NATO, iar reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de şefi de stat şi de Guvern va începe la 14.30, ora României.

Klaus Iohannis va reafirma susţinerea ţării noastre pentru cooperarea cu partenerii, în special cu Uniunea Europeană, evidenţiind componentele pe care este fundamentat parteneriatul strategic dintre cele două organizaţii, precum şi complementaritatea dintre NATO şi Uniunea Europeană.

În egală măsură, acesta se va referi la importanţa aprofundării cooperării NATO cu partenerii săi, cu precădere cei din Vecinătatea Estică, mai indică sursa menţionată.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis