Christian! Eriksen!

Ștefan Priscu – Redactor Alert24 Ungaria

Mult așteptatul EURO 2020 a început. Și a început cu aproximativ 47 de minute de rugăciuni, rostite în vara lui 2021.

47 de minute s-au scurs din momentul prăbușirii pe gazon a fotbalistului danez Christian Eriksen și momentul anunțului crainicului stadionului din Copenhaga: „Jucătorul a fost stabilizat la spital”.  Aplauzele întregului stadion risipeau apoi din spectrul morții, sunând ca o speranță vie.

Câteva minute mai târziu, directorul Federației daneze de fotbal aducea suporterilor liniște și bucurie: „Eriksen este treaz și va efectua examinări suplimentare la Rigshospitalet. Am vorbit cu el. Și jucătorii au vorbit cu el și e bine.” Christian Eriksen era bine pentru că „s-a agățat de viață”, cum mărturisea ulterior medicul care l-a resuscitat pe iarba stadionului.

Cu puțin timp înainte de anunțul crainicului, fanii finlandezi și cei danezi ofereau probabil cel mai uman moment al acestui EURO. 3000 de suporteri finlandezi și 20000 de suporteri danezi i-au scandat, din răsputeri, numele lui Christian, vrând parcă să-și ducă vocile până în salonul acestuia din Rigshospitalet, situat la doar un kilometru de Parken Stadium.

Meciul s-a reluat, la insistențele jucătorilor danezi. Pentru că le-a cerut-o prin telefon, de pe patul spitalului, însuși Christian. A fost, poate, modul lui de a le mulțumi celor care s-au rugat si au rămas pe stadion, pentru el.

În acele 47 de minute de vară, lumea fotbalului a înghețat.

47 de minute în care doar fotbalistul a mai contat, iar fotbalul a fost uitat, poate chiar urât.

Christian se va întoarce pe teren, cândva. Iar atunci, ce vom iubi mai mult? Fotbalistul sau fotbalul?

 

 

Sursă foto -abc.com