ÎPS Teodosie se compară cu Iisus după ce a fost reclamat la CNCD – Și Hristos a fost sancționat și a biruit

După ce mai multe ONG-uri au făcut, sâmbătă, o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile controversate făcute de Arhiepiscopul Tomisului, pe 5 mai, cu privire la femei, Înaltpreasfințitul Teodosie a declarat, duminică, la Antena 3: „cine nu știe Sfânta Scriptură, trebuie să îl dea în judecată pe Dumnezeu”.

Într-o intervenție avută duminică la postul Antena 3, ÎPS Teodosie a reacționat după ce a fost acuzat că discriminează femeile și a fost reclamat la CNCD de către Asociația VeDem Just. Înaltul prelat a subliniat că afirmația potrivit căreia femeia naște în chinuri pentru că a păcătuit nu a fost o opinie personală, ci un citat din Sfânta Scriptură. „Dacă cei de la CNCD vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte”

Totodată, arhiepiscopul Tomisului a precizat că nu crede că va fi nevoit să dea socoteală în fața membrilor CNCD, care dacă „vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte”.

„Femeia văzând fructul interzis a luat și a gustat și, după ce a gustat ea, i-a dat și bărbatului său. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, am vorbit din Sfânta Scriptură. Nu vorbesc de la mine, niciodată n-am păreri personale privitor la Teologie. N-am nicio părere proprie, toate sunt din Sfânta Scriptură și din Teologia autentică”- a declarat, la Antena 3, ÎPS Teodosie

„Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române”- a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

 

Sursă foto – basilica.ro