Ministrul Sănătății – Nu aș discuta, încă, de obligativitatea vaccinării pentru profesori și medici, dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva

„Nu aș discuta, încă, de obligativitatea vaccinării”, a declarat sâmbătă, în județul Bihor, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată ce părere are despre obligativitate vaccinării medicilor și profesorilor.

Oficialul a vorbit despre experiența personală și despre cadrele medicale spunând că încurajează vaccinarea.

Reporter:Există specialiști, cum este domnul Sorin Paveliu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, care susțin că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru anumite categorii profesionale cum sunt cadrele medicale și profesorii. Dumneavoastră ce părere aveți?”

Ioana Mihăilă:Eu pot să spun mai mult despre experiența mea personală legată de vaccinare: pur și simplu după ce am reușit să fiu vaccinată și cu a doua doză, acel stres pe care îl aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecție și de a transmite infecția celorlalți s-a diminuat considerabil. Și atunci ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important și pentru protecția lor, dar mai ales pentru protecția celor din jur și sper că încrederea pe care o am eu și pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată și către ei.

Nu aș discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva și să obținem un procent mare al personalului vaccinat așa încât obligativitatea să nu fie necesară”.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ioana.mihaila.96