România va revinde Republicii Moldova 200.000 de doze de AstraZeneca în fiecare lună

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Executivul a adoptat în ședința de miercuri o Hotărâre de Guvern prin care România va dona Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca, informează Agerpres. Totodată, s-au stabilit detaliile unor tranzacții lunare cu același tip de ser.

„În şedinţa de guvern de astăzi am aprobat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova şi am pregătit detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin în Ucraina”- a declarat Florin Cîţu. Premierul a mai precizat că România va revinde lunar, către Republica Moldova, 200.000 de doze AstraZeneca.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat pe Facebook după discuțiile cu Executivul din România legate de dozele de vaccin donate și vândute:

 „O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova, prin revânzare, câte 200.000 de doze de vaccin pe lună”.

 

Sursă foto – dw.com