Ministrul Educației despre concedierea profesorilor care nu se vaccinează – Întotdeauna o să pledez pentru argumente, nu cu forța

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus, în această seară, la Digi 24, că nu există o discuție despre concedierea profesorilor care refuză vaccinarea.

Moderator: „Există această posibilitate în educație să-i dați afară pe profesorii care nu vor să se vaccineze?”

Sorin Cîmpeanu:Întotdeauna o să pleedez pentru argumente, nu cu forța, ci prin prezentarea de argumente cât mai convingătoare, cât mai logice și cu perseverență, fără să mă las descurajat de curente de opinie care pot să mă întristeze, dar nu să mă descurajeze”.

Moderator:Deci să fie dați afară profesorii care nu s-au vaccinat?”

Sorin Cîmpeanu:Nu am vorbit și nu voi vorbi de această posibilitate. Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege…”

Moderator: „În cele din urmă? Ce trebuie să se mai întâmple?”

Sorin Cîmpeanu:Mai ales după o perioadă atât de lungă de criză pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare, pot să înțeleg aceste lucruri și înțeleg că e nevoie de timp și de perseverență, sunt persoane – și persoane credibile – care trebuie să risipească aceste semne de întrebare pe care până și cadrele didactice le au. Deși cadrele didactice ar trebui să fie mai pregătite decât media din perspectiva deschiderii față de știință”.

Întrebat despre afirmația premierului Cîțu, potrivit căreia putem vorbi despre revenirea la școală cu prezență fizică a tuturor elevilor abia după vaccinarea întregului personal din învățământ, Cîmpeanu a declarat că „nu cred că premierul a condiționat strict, clar în acest sens, dar sunt convins că premierul, la fel ca și noi toți, își dorește o rată cât mai ridicată de vaccinare a personalului din învățământ. Riscul nu poate fi eliminat complet, știm foarte bine, nici în exemplele din viața de zi cu zi nu putem să eliminăm riscul, dar trebuie să-l ducem la acel nivel de la care el poate fi gestionat”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu