Ministerul Educației ar putea să susțină ideea ca școlile în care toți profesorii sunt vaccinați să fie deschise

Ministerul Educației ar putea susține ideea ca școlile unde tot personalul angajat este vaccinat să rămână deschise cu prezență fizică indiferent de scenariul din localitatea respectivă, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Moderator: S-a discutat în spațiul public, fac aici o paralelă, despre posibilitatea deschiderii restaurantelor dacă tot personalul este vaccinat: în școlile unde cadrele profesorale s-au vaccinat în totalitate, ar putea fi deschise aceste școli fără restricții, fără aceste scenarii dacă toate cadrele profesorale sunt vaccinate?

Sorin Cîmpeanu: Este o idee de luat în considerare. Ministerul Educației ar putea să susțină acest lucru, însă o precizare se impune: personalul din învățământ rămâne, totuși, categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Sunt peste 154.000 de angajați, nu există nicio altă categorie socio-profesională care să atingă acest număr în valoare absolută (…)

Moderator: S-a depășit procentul de 50%?

Cîmpeanu: Din perspectiva cadrelor didactice suntem la 50%, din perspectiva personalului din învățământ suntem la 43%. Nu s-a depășit. Am avut o creștere importantă după care, în ultimele săptămâni am avut un progres foarte lent (…)

 

Sursă foto – france24.fr