Medic ATI despre Vlad Voiculescu – Ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nimeni nu poate ascunde morți

Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, contrazice punctual declarația fostului ministrul Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook în care arată că nimeni nu poate ascunde morții de Covid-19.

”Despre numărarea decedaților , mai ales că încă persoane cu forme critice de Covid 19 stau încă în UPU-uri așteptând un loc la ATI  !!

 Când moare un om , medicul de gardă ATI( pt că de obicei in ATI se întâmplă asta pt că este secția cu cazuri critice ) completează o mulțime de acte , întocmește epicriza de deces care conține toate informațiile despre evoluția pacientului , terapia aplicată ,  parametri ventilatori și rezultate ale analizelor . Pune apoi diagnosticele de deces , specificând cauza imediată a decesului precum și cauze antecedente și alte stări morbide importante .

Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem și se trec datele ( nu numai decesul ci și nr foii de observație , CNP -ul pacientului și cod de caz de la DSP ) . Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat , ba încă asta se întâmplă imediat .

În plus toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog  eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă,  la primărie ,  unde se eliberează certificatul de deces  

 Una peste alta , eu nu am înțeles ce a vrut să spună dl fost ministru , nu a fost foarte clar în exprimare , dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor .

Nu de alta , dar nimeni nu poate ascunde morții , iar despre metoda de raportarea putea să discute altfel .

PS  Pacienții care decedează cu afectare pulmonară foarte mare , de peste 75% , chiar dacă  PCR -ul este negativ ( se negativează de obicei după 14 zile )  , au drept cauză  de deces tot disfuncția respiratorie ( hipoxică , hipercapnică ) care apare prin furruna citokinică ( hiperreacție a sistemului imun la prezența virusului ) .” – a scris medicul pe PAGINA DE FACEBOOK

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/VladVoiculescu.ro