Proteste simultane în Piața Victoriei și la Universitate împotriva restricțiilor

Proteste simultane au avut loc, sâmbătă după-amiază, în Piața Victoriei din Capitală și la Universitate împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Participă simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion. În Piața Victoriei sunt câteva sute de persoane. Lor li se vor alătura protestatari sosiţi din ţară cu autocarele şi care vin din zona Bucur Obor, în marş, către centrul Capitalei.

”Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8” – a scris pe Facebook George Simion, postând o imagine din Piaţa Universităţii.

UPDATE Ora 20.00: Protestatarii au ajuns la Palatul Cotroceni. Aceștia au steaguri și vuvuzele şi scandează împotriva Guvernului şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Protestul a continuat în pofida restricţiilor de circulaţie instituite după ora 20.00 în Bucureşti şi a autorizaţiei pentru desfăşurarea manifestării, care a fost obţinută până la ora 19.30.

https://www.facebook.com/oana.lovin.1806

UPDATE Ora 18.45: O parte a manifestanților au plecat în marș spre Palatul Cotroceni.

UPDATE Ora 18.30: Manifestanții aflați inițial în Piața Universității au mers în marș până în Piața Victoriei, pentru a se alătura celor aflați în fața Guvernului.

La această oră sunt peste 1.000 de participanți la protest și intenționează să plece în marș către Palatul Cotroceni.

UPDATE Ora 17.15: Mulți dintre participanții la protestul din Piața Victoriei nu poartă măști de protecție sau le țin sub bărbie sau nu își acoperă și nasul. De asemenea, aceștia nu stau distanțați.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dan.chitic/photos