DSVSA: Este interzisă vânzarea cărnii de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie

Mieii sacrificați în gospodăriile populației sunt doar pentru consumul propriu din familie.

Veterinarii avertizează că animalele tăiate în perioada sărbătorilor Pascale, și nu numai, nu pot fi vândute pentru pentru consum public direct din gospodăria proprie.

„Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislației comunitare. În schimb, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie” – au transmis reprezentanții DSVSA Bacău.

Oierii pot vinde carne de miel pentru Paște numai cu ștampilă rotundă! Județele cu focare active de PPA, au reguli stricte. Sursa citată mai precizează că va fi interzis transportul mieilor destinați tăierii, proveniți din zonele unde s-au impus restricții din cauza confirmării unui focar de pestă porcină africană (PPA) la porcii domestici. De altfel, nici o altă specie de animal domestic nu poate pătrunde în exploatație, nici nu poate ieși din aceasta sau din zona de supraveghere.

„Având în vedere situația epidemiologică la nivelul județului Bacău în direcția pestei porcine africane (PPA), se vor respecta cu strictețe cerințele sanitare veterinare privind mișcarea porcinelor și a altor specii de animale” –  avertizează reprezentanții DSVSA Bacău.

 

 

 

Sursă foto –