Medicul Şef al UPU SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, afirmă, făcând comparaţie cu al doilea val al pandemiei, că echipajele de intervenţie de urgenţă constată o creştere semnificativă a pacienţilor cu COVID-19 care trebuie duşi la spital, dar şi o creştere cu 50% a cazurilor non-COVID care solicită intervenţia echipajelor medicale.

sondaj

„Dincolo de cifrele care nu sunt deloc îmbucurătoare, înregistrăm record după record negativ, acest lucru nu arată decât limita sistemului. (…) S-ar putea dacă numărul pacienţilor creşte să nu mai putem să avem paturi de terapie intensivă, să nu mai putem să avem paturi cu oxigen şamd”- a declarat Bogdan Opriţă duminică, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că, din punctul de vedere al echipajelor SMURD care acţionează în Capitală şi Ilfov, numărul cazurilor la care acestea sunt solicitate a crescut cu 30 la sută comparativ cu valul doi al pandemiei.

”Dacă în valul doi undeva la 50% din pacienţi aveau forme uşoare şi puteau să meargă la domiciliu, acum greu mai dăm drumul la 10% din pacienţi. Mai toţi pacienţii au nevoie de oxigen şi au nevoie de oxigen în debit mare.” – a mai spus Bogdan Oprița

Acesta a povestit că are colegi care au cerut două zile de concediu pentru a putea să doarmă, angajaţii din sistem fiind epuizaţi.

 

 

Sursă foto – ambulantaiasi.ro