Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea – Nu are cum Ilfovul să fie în carantină și Bucureștiul nu. Unul dintre copiii mei a făcut depresie de la stat acasă

Într-un interviu acordat Libertatea, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, critică dubla măsură a autorităților, care au carantinat aproape jumătate din localitățile din județul Ilfov, printre care și urbea pe care o conduce, dar, în același timp, nu au aplicat același scenariu Bucureștiului, care are o rată de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori.

„Ilfovul este cureaua care ține pantalonii. Județul Ilfov, care a fost unul dintre cele mai mari din România, care a intrat la apă și care a ajuns doar cureaua care ține Bucureștiul, nu are cum să fie în carantină și Bucureștiul să nu fie. Bucureștiul este în Ilfov, a fost capitala județului Ilfov. Și nu ai cum să duci localitățile din jurul Bucureștiului în carantină și să ții Bucureștiul necarantinat. Este părerea mea, ca ilfovean, sinceră”- a declarat Florentin Pandele, pentru Libertatea.

„Suntem prizonieri în propriile noastre case. Cei care au curți sunt avantajați față de cei care locuiesc la bloc, în apartamente. Vă dați seama că nu este o situație foarte comodă pentru nimeni. Nici pentru noi, ca autorități, nici pentru cetățeni. Evit să spun că ne găsim într-o mare închisoare, într-o țară închisă. Localitățile sunt închise. Înțeleg aceste restricții. Nu cred că nu există microbul în sine, înțeleg că trebuie să fim foarte atenți la măsurile care se impun”- a adăugat acesta.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/gabifirea/photos/3983886981674079