aprilie 16, 2021
SĂNĂTATE STIRI

Preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, anunţă că, în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, vor demisiona în bloc

Preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, anunţă că, în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, specialiştii din domeniul terapiei intensive vor demisiona în bloc şi se vor constitui în grup sau societate liberală, care va oferi servicii spitalelor.

Acesta consideră că este incalificabil ca în plină criză sanitară clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”E incalificabil ca, în cea mai mare criză sanitară din istoria modernă, clasa politică să îşi permită să atenteze la veniturile personalului medical! Dacă această tendinţă se confirmă, reacţia comunităţii AŢI va fi una pregătită de mult: demisia în bloc şi organizarea noastră ca şi grup/societate liberală care să ofere servicii de specialitate spitalelor.

Am lucrat la această soluţie „Exit” înainte de creşterea salariilor, am consultat jurişti şi chiar Consiliul Concurenţei, propunerea a fost primită cu entuziasm de colegi la Congresul nostru şi apoi le-am „fluturat-o” autorităţilor pe sub nas-şi sigur şi această perspectivă îngrijorătoare pentru ei a contribuit la decizia majorărilor salariale…”- afirmă Dorel Săndesc.

El subliniază că o asemenea soluţie – practicată în multe ţări, inclusiv în  Polonia – ar absolvi personalul ATI de responsabilitatea pentru toate deficienţele sistemului.

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *