USRP-LUS a depus proiect de lege pentru identificarea „securistilor” și a rudelor acestora care au functii de demnitate publică

Senatorul USR-PLUS Claudiu Năsui a anunțat marți, în plenul Senatului, că a depus un proiect de lege prin care să fie dezvaluiți toți securiștii și rudelor lor până la gradul al treilea care ocupă funcții publice în România. Năsui a depus acest proiect după ce PSD l-a acuzat că este „securist” și a cerut „Fara securisti in fucntii publice”.

„Reincalziti minciuna despre dosarul Motorola. Imi atacati familia, sperand cumva sa ma dezgustati si sa va las in pace. Evident, nu voi face lucrul acesta. Voi face ce am facut de fiecare data: voi restabili adevarul. Tatal meu nu a avut nicio legatura cu dosarul. Un unchi al meu a fost acuzat si si-a demonstrat nevinovatia in instanta. Nu prin prescriptie, a renuntat la beneficiul prescriptiei, asta a facut unchiul meu, a cerut instantei sa duca procesul pana la capat si a castigat.

Spuneti ca tatal meu ar avea legatura cu Securitatea. O minciuna. Va bazati pe o tactica securistica, comunista, ca o minciuna repetata pare sa fie adevarata. Tatal meu nu doar ca nu a avut legaturi cu Securitatea, dar a fost o victima a Securitatii. Eu pot dovedi. Din arhivele CNSAS am adus aici condamnarea la 7 ani a tatalui meu, sentinta 272 din 13 aprilie 1987 pronuntata de Tribunalul Militar Bucuresti pentru refuzul inapoierii in tara. Stiti care e culmea ironiei? Stiti cine a pronuntat sentina? Doru Viorel Ursu. V-a fost coleg de partid. Pe vremea comunismului, Doru Viorel Ursu inchidea oamenii pentru Securitate si dupa Revolutie a devenit ministru in Guvernul Iliescu – Petre Roman. Deci nu doar ca tatal meu nu are nicio legatura cu Securitatea, dar voi, cei care il acuzati ca ar avea, sunteti cei care bine mersi l-ati pus pe securistul care l-a condamnat in guvernul Romaniei”- a acuzat Nasui.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR