Încă un lot de AstraZeneca a fost suspendat în Italia, după moartea unui profesor. Lotul respectiv a fost folosit și în România

Regiunea Piemont, din nordul Italiei, a decis duminică, inițial, suspendarea provizorie a administrării vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, după decesul unui profesor vaccinat cu o zi în urmă.

La scurt timp, însă, s-a anunțat că doar lotul de vaccin a fost retras și imunizarea continuă.

Decizia, ce urmează altora similare luate în unele ţări europene, este o măsură preventivă în aşteptarea rezultatelor analizelor privind lotul de vaccinuri respectiv şi a unei eventuale legături cu decesul semnalat.

”Este un act de extremă prudenţă, în timp ce verificăm dacă există o legătură. Până în prezent nu am avut probleme majore legate de administrarea vaccinurilor anti-COVID-19”, a declarat şeful serviciului regional de sănătate din Piemont, Luigi Genesio Icardi, fără alte detalii privind decesul profesorului.

Conform spotmedia, lotul retras de italieni, folosit și în România

Nu este precizat oficial care e lotul cu probleme, însă un ziar italian a anunțat că ar fi vorba de lotul ABV5811. Informația a fost confirmată pentru Reuters și de o sursă guvernamentală.

Dacă se va confirma oficial că acesta este lotul retras, e posibil să vedem o mișcare similară și în România.

 

 

Sursă foto – dw.com