Cîțu atac voalat la Iohannis – Dacă s-ar fi respectat regulile la schi, n-am fi fost nevoiţi să luăm măsurile din perioada următoare

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că știe motivele pentru care numărul de infectări a crescut în ultima perioadă, în România oamenii putând merge la schi, unde nu au respectat în totalitate regulile. El spune că nu deschiderea şcolilor a dus la creșterea numărului de infectări.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în restul Europei, vedem că noi avem printre cele mai relaxate restricții. După ce am văzut efectele lockdown-ului anul trecut am realizat că nu mai putem face asta. Trebuie să menținem economia deschisă”- a afirmat Florin Cîţu, la B1Tv.

El a spus că se cunoaște motivul creşterii numărului de infectări, referindu-se la faptul că oamenii au mers la schi.

„Ştim de ce cresc aceste cazuri. România a fost ţara care a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lucru, acest lux şi acum, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile. Dacă acolo ar fi respectat regulile, n-am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat ceva, că am deschis şcolile şi nu de acolo vine problema şi nu de acolo a crescut numărul de infectări”- a mai spus premierul.

Pe 30 ianuarie, președintele Iohannis a fost filmat la schi iar acesta i-a invitat pe români să vină pe pârtie:

Cameraman: Cum e la schi, domnule preşedinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi

Cameraman: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”, a fost dialogul pe care cameramanul l-a avut cu preşedintele.

 

 

Sursă foto – Bogdan Cramba/Facebook