Dan Barna, după audierea la DLAF- A fost un dialog civilizat. Au fost întrebări destul de banale legate de câteva trei formulare de participanţi la proiect

Dan Barna a declarat, după ce a fost audiat joi la Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF), că dialogul a fost unul civilizat şi a stat acolo în jur de 40 de minute. El a mai spus că întrebările au fost destul de banale în legătură cu trei formulare de participanţi la proiect, dacă era sau nu semnătura lui pe ele, nefiind constatată nicio problemă acolo.

„În campanie electorală, când în urma acelui articol a fost o autosesizare a DLAF. Când am primit invitaţia m-am bucurat că în sfârşit am ocazia să clarific eventuale lucruri care erau neclare acolo. A fost un dialog civilizat, un dialog de câteva zeci de minute, cred că am stat undeva la o jumătate de oră, 40 de minute. Au fost întrebări destul de banale, legate de câteva… trei formulare de participanţi la proiect, dacă semnătura era a mea sau nu era semnătura mea – nu a fost nicio problemă acolo. Am clarificat de ce nu eram într-o situaţie de conflict de interese în ceea ce însemnau angajaţii, acea croitorie de la Sibiu unde a fost şi sora mea printre angajaţi. Acestea au fost cele două teme abordate. A fost un dialog simplu. Sunt foarte mulţumit că am avut ocazia să clarific şi sunt optimist că vom ajunge într-un termen, sper eu scurt şi nu vom aştepta încă 2 ani pentru a închide această poveste pentru care am consumat enorm de multă energie şi eu şi colegii mei din USR-PLUS.”- a afirmat Dan Barna, după audierea la DLAF.

Vicepremierul a mai spus că nu a fost nicio concluzie trasă la finalul audierii şi nu va mai fi invitat a doua oară, inspectorii DLAF fiind mulţumiți de clarificările aduse.

Nu a fost nicio concluzie (a întâlnirii – n.red.). Inspectorii din cadrul DLAF au notat ceea ce am spus, s-au declarat mulţumiţi, au spus că nu au niciun fel de problemă, lucrurile sunt clare”, a completat Barna.

Pe 6 martie 2020, Dan Barna anunţa că sora sa fost audiată, în cadrul verificărilor deschise de căre Departamentul pentru Lupta Antifraudă, la fosta sa firmă.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DanBarnaUSR