SONDAJ Europa Centrală şi de Est: 60% dintre angajaţi şi 77% dintre angajatori se aşteaptă să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie

Pandemia Covid-19 va transforma permanent modul în care muncim, spun angajaţii şi angajatorii din Europa Centrală şi de Est, arată un sondaj Boston Consulting Group (BCG), potrivit căruia 60% dintre angajaţi şi 77% dintre angajatori se aşteaptă să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie.

Sondajul BCG efectuat pe mai mult de 1.500 de angajaţi şi 200 de companii din Europa Centrală evidentiaza că 60% dintre angajaţi şi 77% dintre angajatori se aşteaptă ca ei sau firma lor să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie. Aproape 90% dintre angajaţi şi peste 80% dintre angajatori au spus că productivitatea a crescut sau că nu a existat nicio modificare a acesteia.

În ceea ce priveşte timpul economisit la navetă, mai mult de jumătate dintre angajaţi au raportat că economisesc mai mult de o oră pe zi, inclusiv 15% care economisesc două ore pe zi.

Pentru a-şi asigura bunăstarea fizică şi mentală post-COVID, angajaţii au declarat în sondaj că ar dori să vadă flexibilitate în programul lor de lucru, precum şi subvenţii la biroul de acasă şi autonomie pentru a decide când şi de unde se va lucra.

 

 

Sursă foto – dw.com