Ioana Ene Dogioiu – Este posibil, aș zice chiar probabil, ca amendamentul USR-PLUS că se taie și pensiile aflate deja în plată să fi făcut legea neconstituțională

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu, redactor șef la SpotMedia, explică de ce este posibil ca amendamentul USR legat de pensiile speciale să fie neconstituțional:

”Îmi pare rău să stric petrecerea de 1% pensii speciale tăiate, dar este posibil, aș zice chiar probabil, ca amendamentul USR-PLUS că se taie și pensiile aflate deja în plată să fi făcut legea neconstituțională. Iaca ce zicea acum câteva luni specialistul în care eu personal am cea mai mare încredere, conf. Claudiu Dinu:

“Pensia specială, de serviciu, nu se poate abroga, elimina, pentru cei care sunt în plată. Altfel legea ar retroactivă. Dreptul la pensie s-a născut în momentul în care ai ieșit la pensie, ai primit decizia de pensionare și s-a stabilit că primești o anumită sumă. Dacă scazi pensia de la, să zicem, 8 mii de lei la 4 mii de lei înseamnă să modifici decizia de pensionare. Aici nu se poate interveni.” – a scris pe Facebook Ioana Ene Dogioiu”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/nadina.dogioiu