Daniel Funeriu, fost ministru al Educației – Prelungiți anul școlar! Copiii din Germania învață 41 de săptămâni, cei din România doar 34

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, cere prelungirea anului școlar:

”Prelungiți anul școlar!

Copiii din landul Baden-Württenberg al Germaniei au 41 de săptămâni de școală pe an. Cei din România au 34, cu 7 mai puțin. În 12 ani de școală asta înseamnă 84 de săptămâni mai puțin, adică doi ani jumate de școlarizare în minus. Un an de școlarizare înseamnă cam 30 de puncte PISA. Doar prin acest efect ne-am ridica la nivelul Italiei și Austriei, undeva în jur de un scor PISA de 470-480.

Ia să-i văd pe cei care se dau de ceasul morții că e programa încărcată! Nu fraților, nu programa e încărcată, ci timpul în care trebuie livrată e prea scurt. Nu, nu s-a inventat încă metoda să înveți mai puțin și să știi mai mult.

Să-l văd pe parlamentarul care are curajul să propună anul școlar de 41 de săptămâni.

PS: în funcție de an și de când pică anumite sărbători e posibil să fie mici variații, dar asta nu schimbă  cu nimic ideea de bază. Faceți anul școlar mai lung!

PPS: vacanța de vară lungă de la noi a fost făcută pentru ca elevii să poată lucra la câmp.”-  A scris Funeriu pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DanielPFuneriu