Ministrul Educației – Vom propune ca masca să nu fie purtată în timpul orelor de sport, decât de la vestiar până la locul în care se fac activitățile

Purtarea măștii în timpul orelor de sport va fi una dintre propunerile de modificare pentru ordinul comun cu reguli de redeschidere a școlilor, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„În această dimineață am cerut o situație cu privire la practicile europene. Austria și Belgia nu solicită purtarea măștii la orele de educație fizică. Bulgaria nu solicită, Estonia și Finlanda nu solicită, Suedia nu solicită. Franța, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spații exterioare.

Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul în care se derulează activitățile fizice și mai apoi de la încheierea orei de sport. Portul măștii este obligatoriu de la locul în care s-au desfășurat activitățile până la vestiare.

Am găsit un singur exemplu în Europa, În regiunea Veneto din Italia, în care se solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică și acolo decizia este în curs de actualizare. Vă repet informarea este oficială, venită de la de la reprezentanții de la Bruxelles și este oficială cu date din surse deschise. Pe baza acestui răspuns am demarat deja un punct prin care voi propune să completăm ordinul comun”, a declarat ministrul Educației

În 2018, o treime dintre școlile din România nu aveau săli de sport. În unele dintre aceste școli, ora de educație fizică depinde de anotimp: vara orele se țin afară, în timp ce iarna se țin printre bănci sau în cancelarii, iar în alte cazuri nu se mai țin deloc. Vorbim despre școli și licee din orașele mare ale țării – București, Cluj-Napoca, Constanța și altele, iar aceasta nu este o problemă nouă, din contră.

În acest context, ministrul Educației le spune elevilor să poarte masca de la vestiare la locul în care se desfășoară activitatea sportivă. Care vestiare?

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu