Scrisoarea unei mame către profesoara de matematică – Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând

Nicoleta Ioniță, mama unui copil de gimnaziu din Târgoviște, a publicat o scrisoare către profesoara de matematică a fiului său:

”Doamna profesoară,

Sunt convinsa ca aceasta scrisoare va ajunge intr-un final si la dumneavoastră.

Sunt mama lui Tedi si va asigur ca în scolile românești sunt mulți de Tedi si multi profesori ca dumneavoastră.

Sper ca aceasta scrisoare sa nu aibă repercusiuni asupra copilului meu, dar, dacă va avea, sa știți ca nu voi lasa lucrurile asa, înainte de toate eu vreau un copil fericit, nu un copil timorat, vreau sa participe cu drag la ore nu sa tremure si sa ii fie frica atunci când se apropie ora dumneavoastră.

Imi pare rău ca nu îl pot certa pentru absentele pe care i le-ati pus doar pentru ca nu a deschis camera imediat, v-ati gândit ca poate nu ii functiona bine internetul? Sau poate inca nu iesise din camera fratele lui care avea si el ore? Pentru ca na, mai sunt și familii care au 2 copii ce stau în aceeași camera.

Dacă dumneavoastră întârziați la ora va taie cineva acea ora din salariu? Va cearta cineva?

Nu este cel mai bun la matematica dar, este copilul meu si pentru mine contează sa fie un copil bun, blând, cinstit, un stâlp de baza al societății intr-un domeniu care sa ii si placa.

Imi pare rău ca nu îl pot “indopa” cu radicali si ecuatii cu n necunoscute, nu ii plac, asta e, iar aici este si vina dumneavoastră pentru ca nu ati reușit sa il faceți sa ii placa materia pe care o predați.

Nu le mai dati teme din materia pe care nu ati predat-o inca!

Si daca din întâmplare (sau nu) o faceti, nu ii mai așteptați “la cotitura” si ii întrebați fix acel lucru si apoi ii criticați ca nu au rezolvat singuri pentru ca nu aveau cum. Important este ca a avut vointa si a fost sprijinit de cineva!

Nu vreau sa îmi mai găsesc copilul plângând asa cum l-am găsit astazi dupa ora dumneavoastră!

Asta e, nu toți vor/ vom fi matematicieni, societatea are nevoie si de strungari, constructori sau chiar măturători, si acestea sunt meserii din care se pot câștiga bani cinstiți.

Sunt convinsa ca si alti parinti gandesc la fel ca mine dar nu au curajul sa v-o spuna de teama, teama ca le veți pune note mici copiilor.Stiti, asta e răzbunare….

Sistemul nostru de învățământ este oricum greșit si stiti si dumneavoastră si multi alti profesori asta.

La ce ii vor folosi adultului de mâine radicalii si ecuațiile sau altele daca va lucra de exemplu intr-un supermarket? Sau va lua drumul străinătății? La nimic, va spun eu!

Stiti cu cata frica se gândesc elevii de clasa a V-a ca le-ati putea fi dumneavoastră profesoara? Si cat rasufla de ușurați cand afla ca nu veți fi dumneavoastră?

Încercați sa rămâneți in inimile acestor copii ca o prietena, ca o sora mai mare, ca un om care le-a deschis un drum în viata. Dacă ei aleg sa nu o ia pe acel drum, daca nu le place sau se impotmolesc nu e vina dumneavoastră. Isi vor aminti insa, cu drag de profa de mate.”

Scrisoarea a fost publicată pe contul de Facebook – Nicoleta Ioniță

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2859984594290928&id=100008382460257