Surse – Vaccinul AstraZeneca va fi autorizat în UE doar pentru persoanele sub 65 de ani

Vaccinul Oxford/AstraZeneca ar putea fi autorizat doar pentru anumite grupe de vârstă în UE, deoarece nu există date suficiente despre eficiența lui în rândul persoanelor de peste 65 de ani, a spus marți directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), Emer Cooke.

EMA este așteptată să dea undă verde vaccinului pe 29 ianuarie. Emer Cooke a declarat în Parlamentul European că examinează în prezent toate datele oferite de AstraZeneca în urma studiului clinic. În discuția cu europarlamentarii din Comisia de Sănătate, Cooke a spus că nu se grăbește să anunțe o decizie. Dar a admis că este posibil ca autorizarea vaccinului să stipuleze că acesta este destinat doar anumitor grupe de vârstă.

Într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica marți, CEO-ul AstraZeneca, Pascal Soriot, a admis că există doar „date limitate” privind efectul vaccinului în rândul vârstnicilor, dar a insistat că informațiile pe care le-a prezentat EMA demonstrează „o producție foarte puternică de anticorpi împotriva virusului în rândul vârstnicilor, similară cu cea văzută în cazul tinerilor”.

 

 

Sursă foto –