aprilie 11, 2021
POLITICA STIRI

Orban îl apără pe Alexe – Nu există, în momentul de faţă, nicio constrângere legală care să-l împiedice să-şi exercite mandatul de președinte de CJ

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA, îşi poate continua mandatul la şefia CJ, întrucât nu există nicio prevedere legală care să prevadă contrariul. El spune că o eventuală demisie din motive morale este o decizie care aparţine exclusiv lui Costel Alexe şi care nu poate fi impusă de către PNL.

“Încă nu am luat (o decizie – n.r.) aştept să vedem exact care este situaţia, ce calitate are domnul Alexe, şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la B1 Tv, întrebat fiind dacă s-a luat vreo decizie politică după ce Costel Alexe a devenit subiectul unei anchete a procurorilor anticorupţie.

“Domnul Alexe a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost ales cu un scor peste 40% şi nu există, în momentul de faţă, nicio constrângere legală care să-l împiedice să-şi exercite acest mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. Asta e o decizie pe care poate să o ia domnul Alexe. Cum să impună partidul ca cineva să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau de primar? Aici e o relaţie directă, pentru că preşedintele Consiliului Judeţean nu a mai fost ales ca în 2016, prin negociere, printr-o majoritate în Consiliul Judeţean, ci a fost ales prin votul cetăţenilor”- a mai afirmat Ludovic Orban.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ludovicorbanpm

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *